Geri git   Tahir Kıran Forum > Futbol > Türk Futbolu

LinkBack Seçenekler Stil

Yabancı Oyuncu Sorunu
  #1 (permalink)  
Alt 28-06-2008, 09:44 PM
Bahadır1907 Bahadır1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Standart Yabancı Oyuncu Sorunu

Türk futbolunun en önemli sorunlarından bir tanesi kaliteli yabancı oyuncu transferi yapamamak. Bunda en büyük etken menajerlik sisteminin gelişmemiş olmasıdır. Yapılan transferlerden yöneticilerin aldığı avantalar ise cabası.

Son yıllarda kulüplerimizin alt yapısından oyuncu yetiştirememeleri onları dışarıdan oyuncu bulmaya yöneltiyor.

Yaşı genç ve Türk oyuncularımızın tecrübelerinden istifade edebileceği gerçekten o mevkii için ihtiyaç olan transferler çok iyi araştırmalar yapılarak yapılmalıdır.

Bizim ülkemiz bir cennet, kuşkusuz onlarda bunun farkında. Üstelik oyuncu harcamak öyle kolay ki .. bu yüzden gelenler kendilerini garanti altına alabilmek için ağır şartlar öne sürüyorlar.

Sonuç olarak ; değişen, gelişen, endüstrileşen futbola kalite olarakda ayak uydurmak zorundayız. Buda doğru bir transfer politikası uygulamakla, fayda ve maliyet hesaplarının doğru yapılabilmesiyle mümkündür.

#2 (permalink)  
Alt 02-07-2008, 12:52 AM
ATA FATİH ATA FATİH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Birde tam serbestliği savunanlar var. Bazı düzenlemeler sınırlamalar getirildi bakalım uygulamada sonucları nasıl olacak.

.))
  #3 (permalink)  
Alt 19-10-2008, 12:51 AM
sefer53 sefer53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Standart .))

Ben açıkçası karsıyım 6+2 sistemıne mılyon dolar verecegım ve yedek kulubesınde oturup oynatamıyacagım ya 6 ta kalsın yada 8 oyuncuda oynamalıdır ben sahsen 5 te kalsın derım bizim gençlere sas verıp onların gelecegını morallerını köretmıyelım diye düşünüyorum..

3 yabancidan fazlasina karsiyim.
  #4 (permalink)  
Alt 04-01-2009, 11:15 AM
GSARAYLIMURAT GSARAYLIMURAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Standart 3 yabancidan fazlasina karsiyim.

Düsünün bir kez yabanci oyuncu tamamen serbest olsa her takimda 8-10 yabanci futbolcu olsa MILLI TAKIMDA oynayacak TÜRK futbolcuyu nereden bulacagiz?
Bakin 6+2 sisteminin sonucu AURELIO'yu devsirmek zorundan kaldik. Yakinda NOBRE'de oynayabilir. Milli takimin tamaminin yabanci futbolculardan olustugunu var sayarsak aranizda kac kisi kendini TÜRK milli takimi ile özdeslestireilir.Bu takim benim milletimi temsil ediyor diyebilir.

Her yil yabanci futbolcular ödedigimiz yüz milyonlarca USD yurt disina gidiyor.
Bizler zengin bir toplum, ekonomisi süper olan bir ülke degiliz. Köylünün, ciftcinin, iscinin agir sartlarda üretip, icracat yaparak kazandigimiz dövizleri
car cur etme hakkimiz yok diyorum.

Seçenekler
Stil