Geri git   Tahir Kıran Forum > Futbol > Türk Futbolu

LinkBack Seçenekler Stil

Anadolu Takımları
  #1 (permalink)  
Alt 01-07-2008, 02:36 PM
Bahadır1907 Bahadır1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Standart Anadolu Takımları

Ligin 18 takımdan oluştuğu düşünülürse 3 takım dışında bir şampiyon çıkamaması çok kötü bir durum. Bu sonuç futbolda tekelleşmenin yarattığı bir durum.Onlar bu ligin sadece figüranı konumundalar.

Bu kaderin değişmesi için yönetim yanlışlarının düzeltilmesi lazım, başarıya inanan bir ekibin olması lazım. Başarı dediğimiz şey başkanıyla, yöneticisi ile, taraftarıyla ve oyuncusuyla bir bütündür.

Anadolu’da oynayan futbolcuların kendilerinin dahi şampiyon olacaklarına inandıklarını sanmıyorum. Çoğu, büyük maçlarda kendilerini göstermek için oynuyor. Hedeflerinde vitrin maçlarda dikkatleri çekmek ve büyük takımlarda oynamak var. Yetenekli oyuncuların takımlarında kalmaları için başarıya inanmaları bu başarıya ulaşabilecekleri fiziksel şartların iyileştirilmesi lazım. Bu noktada taraftarın desteği büyük önem taşıyor. Çünkü taraftar takımını başarıya motive eden en önemli unsurdur, aynı zamanda maddi anlamda desteklemesi kulübün güçlenmesini sağlar.

Yöneticilerin en büyük eksiği düzenli gelir kaynakları yaratamamak. Bu yüzden yetiştirdikleri oyuncuları yüksek fiyatlara büyüklere satmak en çok tercih edilen yöntem oysa onları kendi başarıları için kullanabilecekleri bir güce dönüştürmeleri lazım.

Geçen sene gönüllerimizin şampiyonu olan Sivasspor şampiyonluğa çok yaklaştı ve olabilirdi. Son haftalara geldiklerinde eksikler ve sakatlar yüzünden kadro darlığı sebebiyle sorunları oldu sonucunu getiremediler. Bu çabaların sonucu en azından bir UEFA olmalıydı diye düşünüyorum ama görüyoruz ki futbolun karanlık güçleri çirkin insanlar bu noktada yine ortaya çıkıyor ve buna izin vermiyorlar. Bjk maçını izleyip benim gibi düşünmeyen var mı acaba ? Maalesef Türk futbolunun en önemli sorunlarından biriside 'şike'

#2 (permalink)  
Alt 02-07-2008, 12:35 AM
ATA FATİH ATA FATİH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Çok güzel ifade etmişsiniz. Ara sıra buna Trabzon'unda dahil olduğu bu düzende durum ne yazıkki ifade ettiğiniz gibi. Son yıllarda And takımlarının süpriz çıkışlarına şahit oluyoruz. Rekabetin artması demek oyuncunun daha çok tecrübe kazanması demektir. Ligimizin kalitesi artar yani oynanan oyunun kalitesi arttıkca başarı grafiği yükselir. Bu durum ülkemizi Avp.da temsil eden takımlarımız içinde bir avantaj sağlar. Nitekim son yıllarda Fb bu sene bir istisna yaptı ama hepsinin ilk maçlarda elendiklerini başarısız olduklarını görüyoruz

.)))
  #3 (permalink)  
Alt 19-10-2008, 01:16 AM
sefer53 sefer53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Standart .)))

Tüm anadolu takımlarına canı gönülden başarılar dılıyorum bu senede çok can yakacaklar altı haftada görüldüğü gıbı keske ligın sonuna kadar bu yarıştan kopmamalrını ıstıyorum ve destek vermek gerektiğini düşünüyorum..

Seçenekler
Stil