Anadolu Takımları
Ligin 18 takımdan oluştuğu düşünülürse 3 takım dışında bir şampiyon çıkamaması çok kötü bir durum. Bu sonuç futbolda tekelleşmenin yarattığı bir durum.Onlar bu ligin sadece figüranı konumundalar.
Bu kaderin değişmesi için yönetim yanlışlarının düzeltilmesi lazım, başarıya inanan bir ekibin olması lazım. Başarı dediğimiz şey başkanıyla, yöneticisi ile, taraftarıyla ve oyuncusuyla bir bütündür.
Anadolu’da oynayan futbolcuların kendilerinin dahi şampiyon olacaklarına inandıklarını sanmıyorum. Çoğu, büyük maçlarda kendilerini göstermek için oynuyor. Hedeflerinde vitrin maçlarda dikkatleri çekmek ve büyük takımlarda oynamak var. Yetenekli oyuncuların takımlarında kalmaları için başarıya inanmaları bu başarıya ulaşabilecekleri fiziksel şartların iyileştirilmesi lazım. Bu noktada taraftarın desteği büyük önem taşıyor. Çünkü taraftar takımını başarıya motive eden en önemli unsurdur, aynı zamanda maddi anlamda desteklemesi kulübün güçlenmesini sağlar.
Yöneticilerin en büyük eksiği düzenli gelir kaynakları yaratamamak. Bu yüzden yetiştirdikleri oyuncuları yüksek fiyatlara büyüklere satmak en çok tercih edilen yöntem oysa onları kendi başarıları için kullanabilecekleri bir güce dönüştürmeleri lazım.
Geçen sene gönüllerimizin şampiyonu olan Sivasspor şampiyonluğa çok yaklaştı ve olabilirdi. Son haftalara geldiklerinde eksikler ve sakatlar yüzünden kadro darlığı sebebiyle sorunları oldu sonucunu getiremediler. Bu çabaların sonucu en azından bir UEFA olmalıydı diye düşünüyorum ama görüyoruz ki futbolun karanlık güçleri çirkin insanlar bu noktada yine ortaya çıkıyor ve buna izin vermiyorlar. Bjk maçını izleyip benim gibi düşünmeyen var mı acaba ? Maalesef Türk futbolunun en önemli sorunlarından biriside 'şike'
|